Hírek


Társalapítói lettünk a Sz.I.T.E. (Székelyföldi Időseket Támogató Egyesület)-nek, aminek a fő profilja, mint arra az elnevezés is utal, az egyedülálló idősek segítése részben önkéntesek bevonásával is, akiknek a toborzására 2010. december 11-én, szombaton a sepsiszentgyörgyiBRX- ben kerül sor a magyarországi Virrasztók zenekar közreműködésével.

Egyesületünk a Pécsen megrendezett "Ritmus váltás" elnevezésű konferencián vett részt, ahol első nap a magyarországi régiók, második nap nemzetközi szervezetek tanácskozása folyt a könnyűzenei utánpótlás-nevelés időszerű kérdéseiről. Esténként a Local Heroes Nemzetközi Tehetségkutató Verseny döntője zajlott, ahol nyolc ország résztvevői mellett Erdélyt a csikszeredai Candelabra képviselte, akik megosztott negyedik helyezést értek el. Sikerült egy olyan megállapodást aláirni a Local Heroes vezetőjével, hogy 2011-től mi, az E.R.Sz.I. tarthatjuk kizárólagosan ezt a tehetségkutató versenyt Romániában.

Egy nagyon szinvonalas és jó hangulatú koncertsorozatot adott a Mobilmánia, ahol több generáció tombolt a zenéjükre. Külön köszönet a zenészeknek, hogy a koncertek után a közönség személyesen is elbeszélgethetett velük. A zenekar élményeiről egy videoklip is készült: http://www.youtube.com/watch?v=LeyCGfh0-oY

November 10-től 14-ig Erdélyben turnézik a legendás, P.Mobil zenekar tagjaiból álló Mobilmánia a következő helyszíneken: november 10.-Marosvásárhely: Jazz & Blues; november 11.-Gyergyószentmiklós: Városi Művelődési Ház; november 12.-Barót: Művelődési Ház; november 13.-Sepsiszentgyörgy: Szakszervezetek Művelődési Háza; november 14.-Nagyvárad: Blue Monday.

Egyesületünk már negyedik éve delegál fiatal zenekarokat a pécsi European Start Nemzetközi Zenei Táborba, ahová a részvételi lehetőséget az idén a sepsiszentgyörgyi Crazy Snowman nyerte a májusi Rock Stage Fest Tehetségkutató Versenyén. A táborban öt ország ifjú zenészei vehetnek részt október 23-31 között hangszeres workshoppokon és különböző programokon.

Október 15-én nagy sikerrel debütált a Minestrone Bend (T.V.O. Tribute) zöldségzenekar az egyesületünk által, a Park Szálló udvarán rendezett Zöldségfesztiválon. Az együttes tagjai a fellépés előtt az általuk kiválasztott zöldségekből készítették el "hangszereiket", amiket a koncert után jóízűen elfogyasztottak.

2010. szeptember 17-én és 18-án az első alkalommal megrendezett Sepsiszentgyörgyi Utcazene Fesztiválon a fellépő 16 zenekar és egyéni előadó minden helyszínen kiválló hangulatot teremtett, amit a közönség a kitett kalapokba és hangszertokokba honorált. Az előadók Erdély több városából, sőt még Bukarestből is jöttek. A három helyszín a két nap alatt zsúfolásig megtelt, a Bistro Kerben hajnalig tartó örömzenélések is voltak. A fődíj, ami a 2011-es OTP Veszprémi Utcazene Fesztivál 20 legjobbja közé való bekerülés volt, akik indúlhatnak az 1 millió forintos fődíjért, ezt a Ritmo del Flamenco, a 2011-es Szent György Napokon való fellépést a Trubadurii din Transilvania nyerte. Mind a közönség, mind a fellépők igénye alapján biztos, hogy 2011-ben is megrendezésre kerül a S.U.F.

Hatalmas médiaérdeklődés övezi a 2010. szeptember 17-én és 18-án első, de reményeink szerint nem utolsó S.U.F. (Sepsiszentgyörgyi Utcazene Fesztivál) -t, ahová a várakozásunkon felül sokan jelentkeztek. Ezért egyidőben, három helyszínen lépnek fel az előadók, akik közül a közönség kiválaszthatja azt a produkciót, ami indulhat az 1 millió forintos fődíjért a 2011-es OTP Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Bővebb infók a www.suf.mlap.hu -n.

A 2010-es Megasztáron a legjobb 64 közé bejutott Ráduly Botond (Manó) a hangi adottságai miatt összeállított egy Demjén Ferenc és egy Máté Péter műsort, az utóbbival nagy sikert aratott a Sepsibesenyői Faluünnepen és a Kovásznai Napokon.

http://www.hirmondo.ro/web/index.php/ajanlo/13952-Man-Megasztron-bizonytotta-tehetsgt.html

 A Zsákbamacska Társulatunk foglalkozásait a kézdivásárhelyi Caritas fogadta be az általuk kialakított, nagyon ötletes és kreativ "gyerekvárosba", a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalomban és a Kovásznai Városnapokon.

Fellépők jelentkezését várjuk a 2010. szeptember 17-18 között tartandó Utcazene Fesztiválra (Sepsiszentgyörgy). Nincsenek stíluskorlátok, csak akusztikus hangszerelés legyen!

Augusztusban (Hu)-(Ro)CK elnevezéssel egy olyan új, első megmozdulásunkra kerül sor a magyarországi Ka-Rock Alapítvánnyal karöltve, ahol egész estét betöltően szól a rockzene magyarországi és erdélyi zenekarok részvételével. Első alkalommal a nagykanizsai Muerte Cara és a Taste my Pain, valamint a sepsiszentgyörgyi Kopor-Show koncertezik 13-án, (pénteken) a sepsiszentgyörgyi Bistro Kertben és 14-én, szombaton a besenyői tónál a Bogdán Csárdában.

Októbertől újra indul Sepsiszentgyörgyön a Szakszervezetek Művelődési Házában a Hangár Rock Klub, ahol terveink szerint a havi két alkalomból legalább egy élőzenés lesz, meglepetésekkel is készülünk!

Július 14-16 között a Kopor-Show zenekar egy három állomásos erdélyi turnén vett részt Marosvásárhelyen, Szatmárnémetiben a HÍD fesztiválon és Kolozsváron, ahol az új "Hontalan túlvilág" című demolemezüket is bemutatták. Külön köszönet a magyarországi Zorall zenekarnak, akik megoldottak egy-két technikai problémát a HÍD fesztiválon, így a Kopor-Show egy sikeres koncertet adhatott.

Egyesületünk egyik fő profilja olyan gyerekfoglalkozások kitalálása és lebonyolítása, ami növeli a kreativitást és szépérzéket. A részletekért katt ide: www.zsakbamacska.mlap.hu

A gyergyószentmiklósi folk-metal zenét játszó Damned zenekar egy hónapon belül két miniturnén vesz részt, június 24.: Budapest-EMI Klub, június 25.: Nagykanizsa-Csóstock fesztivál, június 26.: Pécs-Folk&Roll és július 10.: Baja-Halászlé Fesztivál, július 11.: Magyarkanizsa (Szerbia)-EMI Tábor.

Meghívást kaptunk a Háromszéki Civil Napok rendezvényre, ahol 2010.június 19-én, szombaton a "Ne dobj el!" ÖKO foglalkozásunkkal veszünk részt.

A Kopor-Show zenekar az ötödik születésnapját egy új demo lemezzel ünnepli, "Hontalan túlvilág" címmel, a számok az együttes új weboldalán hallgathatók meg.

A hatalmas munkát, amit a Rock Stage szervezésébe fektettünk, sajnos az eső elmosta, de köszönjük annak a kevés számú, de annál lekesebb közönségnek a részvételét és a zenekaroknak, hogy a körülmények ellenére is beleadtak apait, anyait. A Tehetségkutató Versenyen a zsűri komoly bajban volt, mert az idén igazán tehetséges zenekarok léptek fel.

A Szent György Napok keretén belül április 23-án, pénteken a "B" színpadon fellépő rockzenekarok után kb. 23:00-tól nyitja kapuit a ROCKHANGÁR a Szakszervezetek Művelődési Házában, ahol közönségtalálkozó is lesz a három magyarorszzági zenekarral. Az est fénypontja a tombolahúzás, 2 RON!!!-ért, ha szerencsés vagy, nyerhetsz egy két napos belépőt a 2010. május 14-15 között tartandó Rock Stage-re.

A Crossholder és a KaFeBar zenekarokkal egy 38 fős rajongótábor is jön, akik között ott lesznek a Rockerek.hu portál szerkesztői és a Rocközön.com műsorvezetői is.

Rock Stage elővételi jegyek már kaphatók, bővebb információk: www.rockstagefest.mlap.hu

Kérjük, támogassa adója 2%-a felajánlásával Egyesületünket !!! C.F.:21599531, Banca BCR RO16 RNCB 0124 0744 7407 0001

A Dark River Rock Fest folytatásáról, a Rock Stage 2010 -ről folyamatosan bővülő információkat olvashattok itt: www.rockstagefest.mlap.hu

Április 3-án a sepsiszentgyörgyi Sportcsarnokban kerül megrendezésre a Háromszéki Diákzenekarok Találkozója, ahol a rendezvény főzenekara a magyarországi Pokolgép lesz, infók itt.

Szent György Napok keretén belül április 23-án a "B" színpadnál várjuk a rockzene kedvelőit 18:00-tól, ahol a következő zenekarok lépnek fel: Worldchanger, Crossholder (Hu), KAFeBar (Hu) Katona "Főnök" László (Akela) új zenekara és az Iron Maidnem (Hu), szombaton április 24-én szintén a "B" szinpadnál 22:00-tól az alternatív zene kedvelői nézhetik meg a Magashegyi Underground produkcióját Bocskor Bíborkával.

Kopor-Show zenekar új felállásban március 16-án, kedden mutatkozik be a TVR1 Magyar Adásában, a Zenedobozban 15:30-tól.

A kézdivásárhelyi Silver Proof zenekar a csíkszeredai AMI Club közönségének mutatkozhatott be,indie rock stilusú saját számaikkal, amit a hallgatók lelkesen fogadtak.

Január 29-én Egyesületünk a zabolai iskolásoknak tart farsangi gyerekfoglalkozást, ahol mókás hangszereket és maszkokat készíttetünk velük.

Február 12-én a  Worldchanger a csikszeredai AMI Club-ban lép fel, majd március 6-án a pécsi Folk&Roll Tehetségkutató Versenyen vesz részt amit a Dark River Rock Fest 2009-es Tehetségkutató Versenyén nyert.

Február 20-án az Independent Eagles MC évadnyító buliján a Mennydörgés zenekar szórakoztatja a résztvevőket az udvarhelyi Thunder Rock Club - ban.

Az idén ötödik születésnapját ünneplő Kopor-Show zenekar január 22-én a Pankkk csereprogram keretén belül Pécsen adott fergeteges bulit a Virrasztók zenekarral, amiért köszönet Szebinek és a pécsi IH-nak. Másnap a budapesti Lucifer Pincéjében adott koncertet a Földrengés-sel közösen. Köszönet és hála Lucifernek a szuper vendéglátásért, külön köszönet Andriskának és a Földrengésnek. A kemény hideg ellenére az utazás jó hangulatban telt, amit még fokozott Pakson, az egyik benzinkútnál Rudán Joe-val való találkozás is.

Az idei, december 19.-i Metal Rudi IV. a magyarországi  szervezésű "Bandák csatája" elnevezésű Tehetségkutató Versennyel bővül, amiről a részleteket elolvashatjátok itt.

Az Irish Pub zenekar november 13-án 21:00-tól a sepsiszentgyörgyi Ganesa Étteremben, november 27-én a székelyudvarhelyi Thunder Rock Club-ban lép fel.

A "Hallo Pumpkin!"-on a fellépő zenekarok igazán kitettek magukért, külön kiemelendő a Virrasztók lemezbemutatója, ami hatalmas sikert aratott és köszönet a támogatóknak!

A Hallo Pumpkin! programja:
19:00 kapunyitás
20:00 RockVailer
21:00 Kopor-Show
22:30 Virrasztók (Hu), "Az emlékezés órája" lemezbemutató
0:00 Backlash
- a szünetekben tökfaragó- és jelmezverseny!!!

 

Irish Pub koncert lesz 2009. október 23-án Sepsiszentgyörgyön a Ganesa Étteremben.

Az Ismerős Arcok turnéról bővebb infók itt.

 

"HALLO PUMPKIN!" - 2009.október 30.-án, pénteken a sepsiszentgyörgyi Dózsa Klub-ban először kerül megrendezésre, ez a reményeink szerint hagyományteremtő rendezvényünk, ahol fellépnek: Virrasztók (HU), Kopor-Show, Deliver the God, Rockvailer, de a zenekarok mellett lesz tökfaragó és jelmezverseny is!

 

Nyugodj békében "kicsi" Pálfi, TE, aki a Dark River ezermestere és fesztiváljaink állandó résztvevője voltál, nagyon fogsz hiányozni, de lelkünkben mindíg velünk leszel!!!

 

A Lármafa Egyesület által 2009. szeptember 25-27 között szervezett Olt-takarítási akciójában mi is résztveszünk egy olyan gyerekprogrammal, ahol a háztartási hulladékokból készíttetünk újrahasznosítási céllal dísztárgyakat.

 

Silver Proof interjú itt http://www.kakukk.ro/content/view/11323/29/

   

Az E.R.Sz.I. a közeljövőben az alábbi programokon vesz részt:

 - Őszi Sokadalom Kézdivásárhely, augusztus 29-30.: gyermekfoglalkozások, Irish Pub (akusztikus ír kocsmazene)

 - Kovásznai Napok, szeptember 4.: Irish Pub

 - Nagyborosnyói Napok, Szeptember 5-6.

 

 Egyesuletünk felvette a kapcsolatot a Gerhardus Produkciós Iradával (Budapest) és a FÜLKE Zenei Egyesülettel (Komárom), akiknek a profilja megegyezik a miénkel és ezáltal került a kézdivásárhelyi Silver Proof Békéscsabára augusztus 15.-én, ahol a már említett Gerhardus P.I. lehetőséget adott fiatal tehetséges zenekarok bemutatkozására a Hooligans elött. Ezt követően, augusztus 19.-én a Silver Proof fellépet Tatabányán is a Szent István Napokon, köszönet érte az Agregator zenekarnak! A köztes napokat a zenekar és az ERSZI tiszai fürdőzéssel, budapesti városnézéssel és a FÜLKE meghivására egy komáromi bográcsozással töltötte.

 

 A Metal Rudi IV. és a Ba-Rock III. fesztiválok időpontjai már megvannak, de mivel még tárgyalások folynak a zenekarokkal, bővebb információkat később találtok a linkek-nél!

 

A magyarországi Virrasztók zenekar legújabb CD-je " Az emlékezés órája " megrendelhető nálunk.

 

  Az idén, a kézdivásárhelyi Silver Proof zenekar nyerte meg a Dark River díjaként az EUROPEAN START 2009 Nemzetközi Zenei Táborban való részvételt Pécsett, ahol táborlakók voltak még Ausztriából a Crashtest, Finnországból a Wasted Reverence, Belgiumból a Transpiradansa! és Magyarországról a Hemod (Hello Modern Design). Minden ország tartott gasztrónómiai bemutatót is és büszkén írhatjuk, hogy a legnagyobb sikere az erdélyi ízeknek volt.

 

  Az idei Székelyföldi Rockmaratont a sepsiszentgyörgyi Worldchanger zenekar nyitotta meg, a koncertre meglepően sokan gyűltek össze és hatalmas buli kerekedett.

Az etno-rock zenét játszó Karra zenekar egy magyarországi mini-turnén vesz részt az ERSZI szervezésében, fellépnek: június 26-án Nagykanizsán a Csóstock III.-on és június 27-én Pécsen a Folk&Roll Fesztiválon.

 

A Torjai Falunapok, június 20.-i,(szombat) egész estét betöltő fellépőinek biztosítása: Le Sheja, Komáromi Pisti (Hu), DanceClass, 2 Gather, Nosztalgia Zenekar.

 

Egyesületünkön keresztül lehet rendelni zenekari és egyedi pólókat kedvezményes áron!

 

Egyesületünk az elkövetkező időszakban a következő rendezvények szervezésében vesz részt:

 - Independent Eagles MC ( Homoródfürdő)Találkozó teljes zenei programja május 22-23.: Deep Heaven (Székelyudvarhely), Fit of Madness (Csikszereda), Aquincum (HU), Mennydörgés (Lövéte), Kopor-Show (Sepsiszentgyörgy)

 - Barót Napok május 29.-én

 - Székelyudvarhely Kalapos Kávézó június 6-án Room of Floyd Affection (Pink Floyd Tribute)

 

 A Dark River Rock Fest történetében először volt kifogástalan a színpad-, fény- és hangtechnika olyannyira, hogy még Kalapács József is megjegyezte:" erdélyi fellépései során még nem találkozott ilyen színvonallal".Az idő is remek volt, reméljük, hogy akik részt vettek a fesztiválon, elviszik hírét, hogy milyen jól érezték magukat, mivel a jövőben is szeretnénk tartani ezt a nívót.A Tehetségkutató győzteseit megtaláljátok a Dark linknél..

 

Dust'n Bones (Szent György Napok 2009)

http://www.youtube.com/watch?v=hvwp4BRHB40

 

Virrasztók (Szent György Napok 2009)

http://youtube.com/watch?v=ONI-WUqIHMs

 

Bastard of Bodom (Szent György Napok 2009)

http://www.youtube.com/watch?v=Qx_ocAbrOro&feuture=chaneel_page

 

A Dark River Rock fest III.-ra elővételi jegyek kaphatók:
Elovételi napi jegy (szombat május 16.-ra Kalapács, Agregator ....) 20 Ron (a helyszínen 25 Ron) május 10-ig.

Sepsiszentgyörgy: BRX PUB

                            Nagy Krisztina 0742 562 072

Barót: Pál-Szilágyi Regina 0727 705 245

Vargyas: Székely Sanyi 0728 259 800

Csikszereda: Székely Zolta 0748 104 061

Kolozsvár: Pál-Szilágyi Zsuzsa 0743 955 163

április 26-ig     35 Ron

május 14-ig   40 Ron

a helyszínen  45 Ron

 

A Guns 'n Roses rajongók nem csalódtak a Városnapokon szombaton az A szinpad elott, mert a budapesti Dust 'n Bones Tribute zenekar látványban és hangzásban is tökéletes élményt nyújtott.

A Szent György Napok keretén belül megrendezett Rockhangár-nak nagy sikere volt, közel négyszáz ember bulizott hajnalig, az összegyult Children of Bodom rajongók is meg voltak elégedve a magyarországi Bastards of Bodom Tribute zenekarral.

A Háromszéki Diákzenekarok Találkozóját a Worldchanger zenekar nyerte meg, az Egyesuletünk által felajánlott díjak közül a Splitbone fellépési lehetőséget nyert a Dark River Tehetségkutató Versenyre és a Blacklash a Szent György Napok keretén belül, a Rockhangárban lép fel.

 

Az idei Szent György Napok keretén belül április 25-én ROCKHANGÁR lesz a Dózsa Klubban 22:00-től hajnalig, ahol több zenekar fog fellépni, a részletes programot hamarosan kiírjuk, de mindenkit szerettel várunk a Moby Dick főszínpados koncertje után!

 

A Dark link-nél frissítések a Fesztiválról.

 

A farsangi szezon alatt nagy sikert aratott a gyerekek körében Komollón és a kézdivásárhelyi Vigadóban különböző mókás maszkok és zörgő hangszerek készítése. Egyesületünk fontosnak tartja, hogy a kézügyesség fejlesztésével növelje a gyerekek kreítivitását, már most készülünk a húsvéti projektünkre.

 

A sepsiszentgyörgyi Worldchanger zenekar meghívást kapott az idei pécsi Rockmaraton-ra, ahol július10-én a Rockerek.hu színpadon fog fellépni.

 

Nagyon sok hazai és magyarországi zenekar jelezte fellépési szándékát a Dark River Rock Fest III.-ra, de azok az együttesek, akik a Tehetségkutató Versenyen szeretnének résztvenni a jelentkezés feltételeit megtalálják a Dark River linknél.

 

 

 KÍVÁNUNK  BOLDOG ANGYALKÁT ÉS  EGY JOBB ÉVET, MINT AZ IDEI !!!!!!!!!!!!

 

        Nem várt sikere volt a METAL RUDI-nak, rekord számú rocker gyűlt be, az összes fellépett zenekar hatalmas sikert aratott, a magyarországi zenekarok nem győztek hálálkodni a remek közönség miatt, a Worldchanger bemutatkozása is jó fogadtatásra talált. Nagyon köszönjük, hogy eljöttetek, reméljük, jövőre is találkozunk!

Az idei BA-ROCK Fesztiválon mind a fellépő zenekarok, mind a nagyszámú közönség is nagyon jól érezte magát. A kezdő zenekarnál, a Fit of Madness-nél már sokan tomboltak, a Kopor-Show lemezbemutatója is hatalmas sikert aratott, de az igazi buli a Nagykanizsáról érkezett Mpoint fellépése alatt ért a tetőfokára,ahol a közönség tombolt, míg a zenekar néhány tagja  hanyattfekve játszott a színpadon. Reméljük, hogy a következő évben is ekkora élmény lesz mindenkinek a fesztivál.

 

A Zoom 2008-as Alternativ Művészeti Versenyt Egyesületünk egyik tagja, Timuc Gabriella nyerte, ahol a főtámogató, a Depó adta a jelentkezőknek művészeti alkotásaikhoz az alapanyagokat.

 

A Metál Rudi link frissítve van!!!

 

A BA-ROCK II. Baróton december 13-án lesz 20:00-tól a Művelődési Házban, ahol fellép a Fit of Madness (Csíkszereda), a Kopor-Show (Sepsiszentgyörgy) és az Mpoint (HU). A büféről a BRX Pub gondoskodik, de lesz pólóvásár is, a belépő, ami 8 RON egyben tombola is, így tudod támogatni az egyesületünket.

 

Nagy megtiszteltetés érte elnökünket, Martinka Jánost, mert zsűritagnak kérték fel a pécsi Folk & Roll Tehetségkutató Versenyen, ahol 18 zenekar közül kellett kiválasztani a három díjazottat, az egyesületünk által kivitt kolozsvári Karra zenekar különdíjban részesült, jövőre felléphetnek a Folk & Roll Fesztivál-on.

 

A kolozsvári Szabadság napilap 2008. szeptember 20-án riportot közölt Egyesületünkről, amit itt elolvashattok: http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/id/15098

 

Az akusztikus ír zenét játszó Irish Pub október 25-én nagy sikert aratot a székelyudvarhelyi Kalapos Kávézóban, a zenekar tagjai: Ráduly Botond ének, csörgődob, Petri Gergő akusztikus gitár, ének, Vass Ákos furulyák.

 

Már tavaly nagy érdeklődést váltott ki az "Ünnepre várva...." projektünk, ahol a gyerekek különböző, természtes anyagokból készíthetnek karácsonyfadíszeket és ajándáktárgyakat, az idén is több felkérést kaptunk a környező városkból és falvakból.

 

A magyarországi JUST DREAM zenekar erdélyi turnéjának két helyszinén Csikszeredában ( Ami Club) október 2-án és Székelyudvarhelyen (Alcatraz) október 4-én a sepsiszentgyörgyi WORLDCHENGER zenekar is fellép.

 

November 22-én kerül megrendézésre Pécsett a FOLK & ROLL Tehetségkutató Verseny, ahol a Dark River Rock Fest egyik nyertese a DARB EL MINKARI zenekar képviseli Erdélyt.

 

Baróton a BA-ROCK Metálkarácsony a megszokott helyen, a Művelődési Házban 2008. december 13-án lesz meglepetés zenekarokkal.

 

A sepsiszentgyörgyi METAL RUDI III. 2008. december 20-án lesz megtartva, a pontos helyszinről később irunk, de az már biztos hogy fűtött teremben.

 

Az E.R.Sz.I. és a Ka-Rock egy közös alapitványt hozott létre, ez az " ER-MA " Erdélyi-Magyar Ifjúsági Kulturális Alapitvány, melynek célja: erdélyi és magyar közös kultúrális tevékenység, egymás kultúrájának megismerése. Az amatőr zenei civil kezdeményezések összefogására közösen kialakitott program alapján segitsék az amatőr kortárs zenei mozgalom lehetőségeinek bővitését. Az amatőr együttesek, amatőr fiatal zenészek esélyteremtésének érdekében tehetségkutató versenyek megszervezése és lebonyolitása, közös érdekképviselet kialakitása és annak erősitése, élő zenét játszó amatőr zenekarok felkutatása, információs adatbázis kialakitása, a kortárs amatőr zenei mozgalom presztizsének növelése, szakmai programok és képzések szervezése, közös projektek létrehozása, megvalósitása, tehetségkutatás, tehetséggondozás rendszerének kidolgozása, nemzeti, nemzetközi és európai értékek képviselete, tehetség cserélő programok.

 

  A frissen alakult IRISH PUB zenekar meghivást kapott a Nagykanizsa melletti Magyarszentmiklósri Sörfesztiválra, ahol még az idősek körében is nagy sikert arattak, a következő fellépésük szeptember 7-én du. a Kovásznai Napokon este pedig a Nagyborosnyói Falunapokon lesz.

 

  Az European Start 2008-as tábor keretén belül a csikszeredai Fit Of Madness zenekar három sikeres koncertet adott, kettőt Pécsen és egyet Balatonalmádiban.

A Dark River Rock Fest II. Tehetségkutató Versenyének nyertes zenekara a ROCKVAILER, június 12-én indulhat a pécsi Rockmaraton Local Heroes Tehetségkutató szinpadán, természetesen a helyezésükről beszámolunk.

Meghivást kaptunk több előadóval és produkcióval a Magyarszentmiklós-on (HU) tartandó Sörfesztiválra.

Nagy izgalommal várjuk a helyi Önkormányzat válaszát  beadott kérvényünkre, mivel megpályáztunk egy kazánházat azzal a céllal, hogy ott egy ifjúsági központot hozhassunk létre.

 A KOPOR-SHOW zenekar meghivást kapott a nagykanizsai Csóstock II. Fesztiválra a Ka-Rock Alapitvány jóvoltából, ahol büszkén irhatjuk, hogy hatalmas sikert arattak. Több nagyon jó, fiatal zenekarral sikerült megismerkedni, akikkel felvettük a kapcsolatot abban a reményben, hogy valamelyik fesztiválunkon bemutatkozhassanak.

 

 

Email-cim változás!!! erszi.egyesulet@yahoo.com

Indok: mivel a régi hangositónkkal a minõsithetlen munkája miatt megszakadt a kapcsolatunk, a bosszúállásnak azt a formáját választotta, hogy az elõzõ email-ünk password-ját önhatalmúlag megváltoztatta úgy, hogy mi ne tudjunk hozzáférni.

 

Rengeteg visszajelzést kaptuk, és sajnos szinte csak negativumokat a Dark River Rock Fest hangositásával kapcsolatban, és itt szeretnénk a szervezők nevében mind a fellépő zenekaroktól, mind a közönségtől elnézést kérni, igérjük, hogy már a következő fesztiválunkon, ami a Metál Rudi III.-on (fűtött helységben) profi hangositó lesz, akivel az elmúlt napokban egy hosszútávú együttműködésről állapodtunk meg.

 

Várjuk blues zenekarok jelentkezését a szeptember végén tartandó Gasztro Blues-Rock Fesztiválunkra, ami Sepsiszentgyörgyön, több helyszinen kerül megrendezésre.

 

Június 7-8 között falunapokat szervezünk Komollón.Mindenkit szeretettel várunk!

 

Aki a 2008-as mûsorfüzetünkre igényt tart, kérjük jelezze szándékát.

 

   Sajnos az idõjárás miatt nem indultak el olyan sokan otthonról mint tavaly a Dark River Rock Fest II.-re, de a meghivott zenekarok és a jelenlevõk az esõ és a sár ellenére is nagyon jól érezték magukat. A Tehetségkutató Verseny  eredményeit megtaláljátok a Dark River link-nél.

 

ROCK LADY kerestetik !!!!!!!!! Május 2-án pénteken a ST. George Rock Night keretén belül 16.00-tól szépségversenyt tartunk, kizárólag lányoknak, jelentkezéseteket az Egyesület email cimére várjuk.

 

Most már biztos, hogy megjelenik a Kopor-Show elsõ albuma, mivel befejezõdtek a stúdiómunkálatok.

 

A Rockvailer zenekar csikszeredai bemutatkozása nagyon jól sikerült, elõreláthatólag az idén sok fesztiválon és rendezvényen találkozhattok velük.

 

A zene akkor igazi, ha a hangszereket hús-vér emberek szólaltatják meg, na ez

a  több állomásos STOP  PLAY  BACK célja, amit az E.R.SZ.I., (Erdélyi Rendezvényszervező Iroda ) szervez, ezért szerettel várunk április 4-én, , jó lenne, ha  “TE” is  mozgalmunk harcosa lennél pénteken a Baróti Művelődési Házban -21:00 kor!

 

A “felvértezett” két zenekart. ÉLI (Kézdivásárhely)

EVIDENCE (Sepsiszentgyörgy)

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

 

Elkészült az idei mûsorfüzetünk, több elõadómûvésszel bõvült a kinálat, ha felkeltettük érdeklõdését, kérjük jelezze.

 

A Saint George Rock Night honlapja: www.rocknight.go.ro

 

Mint arról már beszámoltunk, a Kopor-Show zenekar javában dolgozik az elsõ nagylemezén, voltak nehéz pillanatok, de garantáljuk, hogy május 1-én megjelenik "Megyek tovább..." cimmel.

 

Az Egyesületünk vásárolt egy Ford Tranzit 8+1 személyes buszt, amivel nagyon kedvezményes áron szállitást vállalunk!

 

Hosszas tárgyalás után végre eldõlt, hogy a Sepsiszentgyörgyön már hagyományt teremtõ ST. GEORGE ROCK NIGHT IV. újra feléled az E.R.SZ.I. és a Spektrum szervezésében május 2-án a Városnapok keretén belül a B szinpadon, ahol 16.30-tól éjfélig csak rockzene lesz halható, olyan zenekarok közremûködésével mint az OMEN (Hu), az AC/DC/GP (Hu),  a HOLLYWOODOO (Hu), a KOPOR-SHOW, a  BIO és még több helyi együttes.

 

A KOPOR-SHOW zenekar elsõ nagylemeze várhatóan május elején jelenik meg, már javában folynak a stúdiómunkálatok.

 

A sepsiszentgyörgyi ROCKVAILER zenekar elkészitett egy két számoból álló bemutatkozó anyagot.

 

Az EVIDENCE április 11-én Esztergomban, a Molothow-ban lép fel egy cserekoncert keretén belül.

 

 

A jelentkezési feltételeket a tehetségkutató versenyhez a DARK RIVER link-nél olvashatjátok!

 

Az egyesületünk két fiatal tehetséges zenekart vett a szárnyai alá: a ROCKVAILER-t és a BLOODREVENGE-t. 

 

A METÁL RUDI linknél fotók is vannak!

 

 

MINDENKINEK NAGYON KELLEMES KARÁCSONYT ÉS EGY BOLDOGABB ÚJ ÉVET KIVÁNUNK

 

2008.MÁJUS 23-25 KÖZÖTT, SETÉTPATAKON TARTANDÓ DARK RIVER ROCK FEST II-RE MOTOROS KLUBBOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK

 

Szavazz a Kopor-show zenekarra a www.popsuli.ro -n !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Friss hirek a Metal Rudi linken.

 

BA-ROCK KARÁCSONY(Baróton) a Kulturházban 2007. december 22-én, fellépnek

21.00 BLOODREVENGE

22.00 ROCKVAILER

23.00 KOPOR-SHOW

 

Az Erdélyi Rendezvényszervezõ Iroda (E.R.SZ.I.)decemberi rendezvényei:

 

-december 15 Sepsiszentgyörgy Oltmezõ u.7, volt Sörgyár,P.K. Motor raktára (nem a tavalyi helyszin)  METAL RUDI II

-december 22 Barót Kulturház ROCK-KARÁCSONY

 

Bõvebb információkkal hamarosan jelentkezünk.

 

2007. okt. 21 - DUNA TV "Élõ Egyház"

 

A KOPOR-SHOW zenekar november végén stúdióba vonul, hogy elkészitse elsõ nagylemezét, a felvételek az Electric Sound Stúdióban fognak elkészülni.

 

EUROPEAN START

2007.október 28.-november 4. között Pécsen zajlott le az a Nemzetközi Zenei Tábor, ami kifejezetten fiataloknak ad zenei, technikai és mentális képzést. A nivós szinvonal még a szállásban és az étkezésben is megmutatkozott. Voltak oktató jellegû és szórakoztató programok: különbözõ hangszeres oktatás, a résztvevõ országok kultúrális és gasztronómiai bemutatkozása, hang- és fénytechnikai workshop, elmélkedés a rasszizmusról és az idegengyûlöletrõl, bowlingozás, képzõmûvész segitségével az EU-fa megalkotása, stb.. Három országból a következõ zenekarok vettek részt: ALTEREGO(HU), BURN BABY(HU), ZAPOROZSEC(HU), CRASHTEST(A), és az általunk delegált ROCKVAILER(RO), akik a nagy sikert aratott fellépésük mellett pozitiv élményekkel feltöltõdve tértek haza. Fiatal zenekarok FIGYELEM: Pécs és Graz mellett Sepsiszentgyörgy is helyszine lesz a következõ évi EUROPEAN START Zenei Tábornak!!!!!!

 

"A SEGÉLYKONCERTEK VISSZHANGJA"

 

Van egy mondás, "Ha a kisujjadat nyújtod, az egész karod kell", na, ahogy az egyesületünket meghurcolták a Székely Hirmondóban az szerintünk nem semmi. Történt, hogy három hete megjelent egy cikkecske, amit Tinca Teddy és a főszerkesztő jegyzett, már az cikizés volt, arról mi nem tehetünk, hogy  nem volt közönség Zalatnay Cinire, itt jegyzem meg, hogy mi mást javasoltunk, de Benji, az érintett, és Kovács István lelkész nem értett egyett vele, tehát ez egy dolog, de hogy a lap főszerkesztője interjú gyanánt felhivott bennünket, és a telefonösszeköttetés megszakadt, és ez úgy jelent meg az újságban, hogy mi menekülünk a nyilatkozat elől, ráadásúl az egyesületünk nevét is hibásan irták ki többször, hát ezt mi kikértük magunknak, és helyesbitést kértünk, ami meg is jelent rá egy hétre, de a főszerkesztő úr pikért megjegyzésével. Ezen a héten megint megjelent egy cikkecske, ismét Tinca Teddy jóvoltából, ami szerintünk az újságirás szégyene, mert valótlan és egyoldalú tájékoztatás. Sajnáljuk, és bocsánatot kérünk az érintettektől, hogy segitettünk ingyen és bérmentve, energiát nem sajnálva, ha valaki ezt várja tőlünk.

Kiváncsiak vagyunk a véleményetekre!

 

A pécsi EUROPEAN START Táborba a sepsiszentgyörgyi ROCKVAILER zenekar megy,

mert a Fit of Maddnes két tagja nem tud elutazni.

 

A sepsiszentgyörgyi KOPOR-SHOW zenekar a nagykanizsai MÉLYPONT zenekarral

cserekoncertezési lehetõséget kapott a HUNGAROCONNECTION-S jóvoltából.

A fellépések idõpontjai még egyeztetés alatt vannak.

 

Szeptember 29-én a sepsiszentgyörgyi Sportcsarnokban Segélykoncert lesz Benji-ért, ahol az EVIDENCE, az ÉLI, a LUCASSO, a RITMO DEL FLAMENCO, VITOS IMOLA hastáncos és a sztárvendég ZALATNAY SAROLTA lépnek fel.

 

A 2007.májusi Dark River Rock Fest tehetségkutató versenyének gyõztese, a csikszeredai FIT OF MADDNES október 28-ánPécsre utazik, hogy részt vegyen az EUROPEAN START Nemzetközi Zenei Tábor programjain.

 

2007.augusztus 3-án az E.R.SZ.I. együttmûködési szerzõdést

irt alá Magyarországon a nagykanizsai KA-ROCK Alapitvánnyal,

igy lehetõség nyilik arra, hogy a fiatal, tehetséges zenekarok

csere-program keretében egymás rendezvényein felléphetnek.

 

2007.szeptember 15. Sepsiszentgyörgy - Sportcsarnok                           

"BULIZVA SEGÍTS!!!"

Metál Fesztivál Kisgyörgy Benji õssejt-beültetéséért.

www.kgybenji.uw.hu

Ha eljössz, lehet, hogy Benji már kb. egy hónap múlva kijut Kinába, ahol ezzel a kezeléssel sokat javithatnak az állapotán, ugyanis a szükséges 25 ezer $-nak már csak egy töredéke hiányzik. Mivel Benji ezt a zenét szereti, próbáltunk egy igazán nivós fesztivált összehozni, és örök hála a Judas Beast-nak, az Agregator-nak, a Vertigo-nak, a Black Leaves-nak, és a helyi erõknek, mint a Mercedes Band, a Kopor-Show és a Kip Project, hogy vállalták a fellépést. 15 RON a beugró, de ezért szórakozol, segitesz és még egy tombolát is kapsz, amivel lehet, hogy nyersz pl.: DVD vagy mp3 lejátszót, vásárlási utalványt, vagy a  magyarországi zenekarok által felajánlott különleges ajándékok egyikét.

Benji és mi is várunk, találkozzunk a helyszinen, ja a kapunyitás 17:00-kor lesz!